Marie Antoinette

225px-Marie_Antoinette_1767        Marie_Antoinette_1775a ( 1755 – 1793 )

Marie Antoinette blev født i Wien i Østrig i 1755. Hun var datter af kejserinde Maria Theresa og kejser Frans den 1. Som 14-årig blev hun gift med Ludvig d. 16., og sammen boede de i Versailles i Frankrig. De fik sammen 4 børn, to drenge og to piger.

Da hun var østrigsk prinsesse var hun ikke særlig populær i Frankrig, fordi Østrig var Frankrigs gamle fjende. Dronningen fik hurtigt skylden for folkets problemer.

Hun gjorde ikke noget for folket, og dets problemer. Hun havde ry for at være en kold og distanceret person. Hun levede overdådigt ved hoffet, og brugte en masse penge på kjoler, smykker og ting til sig selv, i stedet for at hjælpe de mange fattige. Hun havde overhovedet ingen kontakt til folket, hun ville bare gerne have magt, og forstod ikke rigtig hvad revolutionen egentligt handlede om.

Kongefamilien blev arresteret i 1792 og børnene kom også i fængsel. Marie sad i fængsel over et år,  før hun selv blev dømt til døden for sammensværgelse mod Frankrig og henrettet den 17. Oktober 1793, seks måneder efter hendes mand Ludvig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *